Rik van Iperen ( 1947) volgde en voltooide zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.
Van de disciplines die hij beoefent ligt de nadruk op het schilderen met olieverf. Zijn werk is de neerslag van het zoeken naar een dynamisch evenwicht. Rust en ruimte vormen bepalende elementen. Het dynamisch aspect wordt gesuggereerd door een in de loop van de jaren ontwikkelde arbeidsintensieve techniek. De eerste laag wordt pasteus en met structuur opgebracht, daarover wordt laag over laag geschilderd, waardoor het werk een gelaagd en vibrerend karakter krijgt. Veelal is er sprake van een pastelachtig kleurgebruik, waarbij de kleur blauw in al zijn schakeringen een bepalende rol speelt.
De natuur en muziek zijn een belangrijke bron van inspiratie. Ook de ballonvaart en de mandalavorm zijn thema’s die regelmatig terug komen.
Hij exposeerde in het buitenland en op vele plaatsen in Nederland.

Literatuur: Artikel van Henk Romeijn Meijer verschenen in Maatstaf jaargang 1994 aflevering 1
Rik van Iperen - Moody Blues in beeld (1998                                                                                                     Kraaijpoel & Herenius Het Kunstschiderboek (2007)                                                                                     Monografie Muziek in Beeld Bijdragen van Arthur Eijffinger en Leo van Heijningen (2011)