‘Voorburg met Verve’

Museum Swaensteyn

12 april t/m 3 juni 2017

Met  17 schilderijen van flink formaat wordt een ode gebracht aan Voorburg. Maar dan wel een Voorburg waar de tijd stil staat. Een Voorburg van verstilling, ver van de waan van de dag. Waar de natuur door de seizoenen heen een bepalende rol speelt. Waar geen auto’s, reclame en verkeersborden te bekennen zijn en het begrip esthetiek weer een realiteit wordt. Zo verbeeldt hij het voor hem ultieme Voorburg, waar de verbeelding en de realiteit soms op bijzondere momenten kunnen samenvallen

Niet zo verwonderlijk dat hij zich als geboren en getogen Voorburger, er al vele jaren wonend,  zich zo verbonden voelt met die fraaie plekken, waar de stilte en de historie nog voelbaar zijn.

Onderdeel van ‘Voorburg met Verve' is een door Rik van Iperen gemaakte audio-visuele presentatie, dat het beeld van een verstild en tijdloos Voorburg versterkt. Met medewerking van oud- Voorburger Wouter van der Bijll, die de beeldbewerking verzorgde.

Op muziek van het relatief  onbekende, maar daarom niet minder schitterende nummer “The Way Love Used to be” van The Kinks. Waarin ook een wereld wordt opgeroepen, die verloren lijkt gegaan.

Begin jaren zeventig exposeerde Rik voor het eerst met de toen jaarlijkse expositie van Voorburgse kunstenaars in museum Swaensteyn. Nu, vele jaren en exposities later, is hij er weer terug met ‘Voorburg met Verve’

De schilderijen van 'Voorburg met Verve' 

Een interview naar aanleiding van de tentoonstelling 'Voorburg met Verve'

Een audio-visuele ode aan Voorburg.